Tarinamme

Hernesniemen Maanrakennus Oy on pääsääntöisesti Järviseudun alueella toimiva maanrakennusyritys, joka palvelee sinua luotettavasti ja vankalla yli 40 vuoden ammattitaidolla. Hernesniemen maanrakennus osti Alajärven sorahuollon vuonna 2017 ja työllistää tällä hetkellä 35 työntekijää.

Toimipisteemme sijaitsevat Lappajärvellä ja Alajärvellä.

Meidän tarinamme

Kaikki tämä alkoi vuonna 1980, kun Pekka ja vaimonsa Hilkka päättivät, että nyt on aika aloittaa jotain sellaista, joka tarjoaisi heille kestävän toimeentulon tuleville elämän vuosille. Perheen juuret olivat olleet konepainoitteiset, joten toimialaa ei tarvinnut miettiä. Ensimmäiset koneet jotka Pekka osti oli Fiat-allis kaivinkone, dumpperi ja muutama vuosi sen jälkeen tulikin puskukone. Silloin Pekka huomasi ettei itse voi tehdä kaikkea, vaan täytyy löytää hyviä, innokkaita ja palvelu alttiita työntekijöitä. Ensimmäinen työntekijä olikin Pekan kouluaikainen ystävä.

Vuonna 1990 Pekka alkoi miettiä, että ehkä olisi hyvä saada jotain työtä talven ajaksi, kun maanrakennus ala hiljeni. Samassa kylässä asuva puutavara-autoilija oli kaupannut Pekalle puuautoaan ja toiminnan miehenä hän lämpeni ajatukselle. Raakapuuta yritys kuljettikin vuoteen 2009 asti, joka sittemmin vaihtui hakkeen kuljettamiseen. Maansiirto kalusto on lisääntynyt ja uusiutunut pikku hiljaa vuosien varrella.

Nykyään Hernesniemen maanrakennus on jo merkittävä työnantaja järviseudun alueella. Pekka on korostanut aina, että työntekijämme tekevät yrityksestämme toimivan yrityksen ja varman työllistäjän. Aina kun joku alasta kiinnostunut nuori on ollut vailla työharjoittelu paikkaa, niin on Pekka hänelle sellaisen järjestänyt. Onhan yrityksen jatkuvuus ja kehittyvyys kiinni työntekijöistä. Kukaan ei ole seppä syntyessään. Tyytyväisiä asiakkaita yrityksellä on jo satoja ympäri järviseutua, keskipisteenä Lappajärvi. Sinä voit liittyä tähän porukkaan, jos tarvitset vahvaa maanrakennus alan ammattilaista.

Terveisin

Hannu-Pekka ja Pekka Hernesniemi